tiistai 3. heinäkuuta 2012

Tiistai 03.07.2012 - Greymouthiin


Bussikuskimme oli jo eilen varoitellut, että tänään on luvassa pitkä päivä ja kyllä päivä olikin pitkä, mutta kuitenkin todella antoisa. Oli ihanaa lähteä kun hostelin hintaan kuului myös aamiainen. Vaikka tarjolla oli vain mysliä, muroja ja leipää, mutta on se parempi kuin ei mitään! Meille on jo muodostunut vakipaikat bussissa, toinen penkkirivi kuskista oikealla puolella. Aluksi istuimme aina niin että Blondi-Heidi istui ikkunan puolella, mutta nykyään paikat vaihtuvat jopa moneen kertaan päivässä. Ihan fiiliksen mukaan.
Pysähdyimme matkalla vielä aamukahvilla läheiselle huoltoasemalle, samalla kun bussikuskimme Soap järjesti meille illaksi majoituksia. Sää oli mitä mainioin. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, ja kuskimme hoki meille kuinka onnekkaita olemmekaan kun ei sada. Meillä on ollut kyllä todella hyvä sää koko reissun ajan! Tätä aluetta sanotaan ”Greyline”, koska 90% ajasta täällä sataa. Eli olemme uskomattoman onnekkaita koska meillä aurinko vain paistoi!! J
Pysähdyimme aika-ajoin ihailemaan maisemia, ja ottamaan maisemakuvia. Yksi mielenkiintoisimmasta paikoista oli tieosuus, joka oli niin kapea että isommat rekat mahtuivat juuri ja juuri ajamaan siitä. Kallioon oli tullut monia viiruja, luultavasti autoista jotka olivat ajaneet aivan läheltä. Kävelimme siitä ohi rotvallilla ottaen samalla kuvia, mikä tuntui silti pelottavalta koska väli oli niin kapea. Kuskimme tuli sitten hakemaan bussilla meidät vähän matkan päästä. Mutta oli kyllä mielenkiintoista nähdä tuollainen paikka. Ei olla koskaan ennen nähty noin kapeaa väliä (outoa että sitä ei ole mitenkään levennetty vuosien varrella!).
Matkalla meidän seuraavaan näköalakohteeseen, ”Cape Foulwind walkway”:hin, saimme otettua hauskoja heijastuskuvia bussin ikkunasta kun aurinko paistoi ikkunaan tehden heijastuksen. Bussimatkoilla meillä ei ole koskaan todellakaan ollut tylsää vaikka istuttu on paljon. Naurettu on paljon, ja olemme saaneet kuulla mielenkiintoisia faktoja kuskiltamme kohteistamme. 
Maisema muuttui kokoajan talvisemmaksi mitä etelämpään ajoimme, ja kun saavuimme ”Cape Foulwind walkway”:hin, eron Nelsoniin huomasi selvästi. Kylmä viima puhalsi mereltä, ja vaikka olimme pukeneet hyvin päälle, tuntui että se menee luihin ja ytimeen aivan suoraan.  Kävelimme reippaasti kukkulalle missä oli viittoja osoittamassa suurimpiin kaupunkeihin.  Euroopan kaupunkeihin oli 16 000 kilometriä mikä tuntui tajuttoman suurelta luvulta. Olemme oikeasti maailman toisella puolella. Valitettavasti siellä ei ollut Helsinkiä, mutta helpotukseksi voin sanoa ettei siellä ollut Tukholmaakaan ;)
Kuskimme kertoi, että seuraava pysähdys olisi ”Punakaiki Pancake Rocks Blowholes” jolloin haaveilimme Blondi-Heidin kanssa jo pannukakuista. Jouduimme kuitenkin pettymään karkeasti, koska nimi tarkoitti vain kiviä jotka näyttivät hieman pannukakuilta. Kalliot olivat muodostaneet luonnollisen altaan, jonne syöksähti aika-ajoin voimakas aalto syöksäyttäen vedet kalliota vasten. Maisemat olivat jälleen tajuttoman kauniit! Kasvillisuus muistutti hetken maissipeltoja, ja naureskelimme jo Blondi-Heidin kanssa että olemmeko sittenkin saapuneet Pohjois-Amerikkaan maissipelloille.  Ostimme läheisestä kahvilasta matkaan Chai Latte-juomat, jotka ihanasti lämmittivät kävelemisen jälkeen. Meillä molemmilla on vielä hieman flunssaa jäljellä valitettavasti.. mutta eiköhän se tästä  kun vaan juodaan paljon kuumaa ja puetaan tarpeeksi päälle!
Matkasimme koko matkan Greymouthiin eteläsaaren toiseksi pisintä jokea myöten. Maisemat olivat uskomattoman upeat, varsinkin kun aurinko laski kauniisti sen taakse. Pystyimme vaan tuijottamaan ulos ikkunasta ja hämmästelemään. Tie kiemurteli aivan vuoren rinnettä myöten, ja kuskimme sai tehdä ihan kunnolla töitä kääntäen rattia vuorotellen oikeaan ja vasempaan tiukoissa kaarteissa.
Saavuimme Greymouthiin (harmaaseen suuhuun) ilta-auringon vielä hieman valaistessa kaupunkia. Yövyimme hostellissa nimeltä ”Neptunes International Backpackers” joka on perustettu jo 1905 mikä kyllä huomasi heti kun saavuttiin hostellille. Ei voinut maksaa kortilla, ja kaikki oikein huokui historiaa. Lattiat natisivat ja sisustuskin oli todella vanhaa. Saimme huoneen yhdessä Akun, Jennien ja yhden magic-seurueen Munzer malesialaisen miehen kanssa. Huone vaikutti todella kylmältä, ja haimme jo valmiiksi yötä varten vilttejä.
Illaksi meille oli varattu yhteinen aktiviteetti, oluenmaistajaiset ja yhteinen illallinen magic-bussi ryhmän kanssa. 25 dollarilla saimme maistella neljää olutta ja yhtä siideriä, ja vielä syödä reilu annos ravintolassa. Oli todella hauska ja mielenkiintoinen ilta yhdessä bussiporukan kanssa. Yhteiset illat ovat todella mukavia, kun opimme aina oppimaan toisiamme enemmän. Kun liikumme niin paljon yhdessä, että on todella kiva oppia tuntemaan vähän enemmänkin kuin vaan nimen kanssamatkustajasta. Huomenna matka jatkuu taas uuteen kaupunkiin, Franz Josefiin.
aamiaisella yhdessä Magic-porukan kanssa. yllättäen istuttiin pöytään joka oli lähimpänä takkatulta ;)

Blondi-Heidi, "Nyt riitti kylmyys!!" eli poltetaan pipo ;D


Suomessa liikennemerkit osataan ulkoa, täällä niistä pitää muistuttaa paikallista väestöä ;)


Näiden maisemien vuoksi kannataa bussi pysäyttää hetkeksi tien viereen!

Blondi-Heidi ikuistamassa upeita maisemia mieleensä!!

Kuten kuvasta näkyy, tie oli kapea ja me matkalaiset saimme juuri ja juuri pidettyä
 itsemme tienreunalla kävellessämme!



Lisää kuvateksti

ä
"Äiti ja lapsi" kuva :D (Blondi Heidien omaa huumoria!)

Blondi-Heidin haamu asuu Uudessa Seelannissa!

Cape Foulwind walkaway

Tästä näkeekin hyvin paljonko on matkaa eri maan
suurkaupunkeihin!


Ja taas tekee mieli matkustaa, kun näitä viittoja tuijottaa!
Vaarallista tämä mnatkustus!!

..No onhan sinne New Yorkiinin vielä matkaa Uudesta Seelannista..
12,749km!


Reippaan kävelyn lomassa oli välillä mukava pysähtyä lukemaan
matkan varrella olevia kylttejä :)

Tutustuimme hyljetietouteen vähän lähemmin. Itse hyljeitäkin näimme
paikan päällä loikoilemassa :)

Turbaaniin sonnistautunut Jenny!

Maisemat, jotka eivät poistu mielestä koskaan..

Ihan fiksua, ettei vuokrattu Heidin kanssa autoa matkalle,
muutoin olisimme todennäköisesti näiden varkaiden uhreja :D

Voi kuinka useasti toivoimmekaan, että saisimme juoda raanasta vettä!!
(pieni Suomi-ikävä?? )

Ensimmäinen matkalla syntynyt pari -Kuskimme "Soap" ja
brittityttö Lucy ;D ..Hauskaa reality seurattavaa meille muille :D

Wannabe Kiwi-lintu :D (oikeaksi Kiwi-linnuksi tämä laji on aivan
liian ylensyönyt itsensä! :D )

Pancake Rocks-maisemaa merenpinnan yläpuolelta!
Näissä maisemissa reippailimme ahkerasti Brunette-Heidin kanssa!


Mitkä näköalat!!!

Vesi tyrskysi valtavalla voimalla tässä kallioiden muodostamalla alueella!!


Aurinko lämmitti mukavasti meitä kävellessämme maastossa :)

Sitten laskeuduttiin varsinaiselle nähtävyyspaikalle.
..Mutta mihin Heidin pää on jäänyt matkalla??!!

Pancake rocks!! Mistä kivet muistuttavat sinua?

Lähempää kuvaa Pancake rockseista! Amazingly stunning!!!!!

Maisema on hyvin monimuotoista täällä! Välillä tuntuu kuin kävelisi
keskellä viidakkoa!



We want to see the Army!!

Greymouthin ihastuttava pikkukylä värikkäine rakannuksineen.. :)

Brunette-Heidin Beer-tasting-elämys




Nautimme yhdessä bussiporukkamme kanssa kulinaarisen annoksen
Greymouthin suositussa ravintolassa! Lammasta ja naudanlihaa sekä
herkullista perunasalaattia.

Brunette-Heidi tutkimassa lähemmin maisemia!

Pancake rocksilta!
(Ollaanko tässä maissipeltojen keskellä?! :D )

*Brunette-Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti